GYIK

A jegytípusok mellett feltüntettük a kerékpárokhoz tartozó ideális testmagasságot, így könnyen eldöntheted, melyik bringa lesz számodra megfelelő.

A trekking típusú bringákkal burkolatlan terepen – pl. erdészeti utak, murvás vagy földutak – is könnyedén tekerhetünk, de komolyabb, technikásabb hegyi terepeken már érdemes a mountain bike-ok használata, melyek masszívabb felépítésüknek köszönhetően meredekebb hegyoldalakon is biztonsággal mozoghatunk.

Jelenlegi bringaflottánkban nincsenek gyermekkerékpárok, de az S-es méretű trekkingek és montik 160 cm-es testmagasságtól használhatóak, így akár nagyobb gyerekek is nyugodtan veletek jöhetnek a túrára. A túraleírásoknál feltüntettük a túrák nehézségi fokait, így a gyermek kerékpáros képességeihez mérten kiválaszthatod a számára ideális útvonalat.

Néhány helyszínen van lehetőség a kerékpár mellé gyerekülés igénylésére. Erről a kiegészítőről kérjük, előre tájékozódj a túravezetőnél. A túravezetők elérhetőségeit a tájegységek menüpont alatt találod.

Javasoljuk, hogy ez esetben a könnyű kategóriájú túrák között keresgélj. Ezek között biztosan találsz majd olyat, amely során élmény lesz számodra a tekerés!

A vezetett túrákon fontos, hogy a csoport minden tagja együtt haladjon, a túravezető dolgát pedig nagyban megkönnyíti, ha minden résztvevő "egyenlő esélyekkel" áll rajthoz. Kérjük tehát, hogy a túrán a szolgáltató által biztosított kerékpárt használd. Túráink között biztosan találsz olyan túrát, amely e-bringával is tartogat számodra kihívást!

A vezetett túrákon fontos, hogy a csoport minden tagja együtt haladjon, a túravezető dolgát pedig nagyban megkönnyíti, ha minden résztvevő "egyenlő esélyekkel" - tehát garantáltan karbantartott bringákkal - áll rajthoz. Kérjük tehát, hogy a túrán a szolgáltató által biztosított kerékpárt használd.

A foglalási oldalon meghirdetett túrák alapvetően nyitott, mindenki számára elérhető időpontok, de egyéni egyeztetés esetén a túravezető meghirdethet egy időpontot a csoportnak. A túravezetők elérhetőségeit a tájegységek menüpont alatt találjátok.


Érdemes kényelmes ruhában érkezni, amely hirtelen lehűlés vagy felmelegedés esetén könnyen variálható egy-két réteggel. A túrák többsége terepen is visz, így olyan ruhát válassz, amelyet nem sajnálsz, ha esetleg saras, poros lesz. Teli kulacs és némi snack mindenképp legyen nálad!

A kerékpár mellé mindenkinek biztosítunk sisakot, szerszámkészlet pedig a túravezetőnél lesz.

Konkrét túrákkal kapcsolatban kérjük, közvetlenül a túravezetővel vedd fel a kapcsolatot. A túravezetők elérhetőségeit a tájegységek menüpont alatt találod.

Igen, a jegy nem névre szól, ezért a megvásárolt túrajegyed bárkire átruházhatod, de akár ajándékba is odaadhatod, ha sportos élménnyel lepnél meg valakit.

Célunk, hogy minden résztvevő egy klassz túraélményben részesüljön, ezért ha a túravezető úgy ítéli meg, hogy az időjárás előreláthatólag nem lesz ideális bringázáshoz, a túra előtt értesíti a lefoglalt jeggyel rendelkezőket, hogy a túra elmarad. A törölt túrára megvásárolt jegyeket a jegy árával megegyező értékű voucherrel kompenzáljuk, melyet akár ugyanannak a túrának egy másik időpontjára is beválthatod, de ha meggondoltad magad, vagy egy későbbi időpontban épp nem ott túráznál, bármely más térség túrái közül válogathatsz. A voucher értékénél magasabb összegű átfoglalás esetén a különbözet fizetendő, azonban ha a voucher értéke meghaladja az átfoglalás értékét, abban az esetben a különbözet elvész.


A foglalási oldalon szereplő jegyárak a túravezetés és a kerékpárbérlés árát tartalmazzák. Az esetlegesen felmerülő egyéb költségek (étkezés, vonatjegy stb.) túránként eltérnek, ezek díját a helyszínen kell rendezni.